De Vloek met Koert Stremler (li) en Pepijn de Gier (re)
De Vloek met Koert Stremler (li) en Pepijn de Gier (re) Foto: De Vloek

Deltafolk concert van duo De Vloek

zaterdag 3 juni 2023 20:15 t/m 22:00

Atelier 287, podium voor huiskamerconcerten!!

Op zaterdagavond 3 juni komt “De Vloek” optreden.
Het optreden begint om 20:15u en de avond eindigt om 22:00u. Er is een pauze.


Kaarten kosten €7,50 en zijn te bestellen via
mail.atelier287@gmail.com 

Er zijn maar 25 zitplaatsen, dus ben er op tijd bij !

Nieuwe Nederlandse Deltafolk. De Vloek vertelt verhalen en zingt liederen. Oude teksten en melodieën uit eigen traditie, gespeeld in geheel eigentijdse, akoestische versies. Van middeleeuwse balladen als het Halewijnslied tot twintigste-eeuwse Nederfolk. Schatplichtig aan voorgangers als Fungus en Wolverlei, maar ook aan Dylan, Leadbelly, Morricone… Een avondje De Vloek is als een verfrissende duik in een traditie waarvan je nauwelijks wist dat die bestond.

De Vloek voert je mee naar vervlogen tijden, die soms bevreemdend anders, soms juist verrassend herkenbaar zijn. Met verhalen van ongewenste zwangerschappen, gefnuikte liefdes, bittere jaloezie en brute moord, ontmoetingen met de duivel zelve, opstand, de verlokkingen van het zeemansleven,  kortom van het leven zoals het eens werd geleefd…

Elk lied heeft een eigen verhaal, een verhaal dat nog versterkt wordt door vertellingen over de achtergrond, de historische betekenis of de totstandkoming van de nieuwe versies. Met gitaren en twee stemmen, aangevuld met mandocello, dan weer met mandoline, ukelele, banjo, mondharmonica geeft De Vloek elk lied ook muzikaal een geheel eigen sfeer. 

De muziek verraadt Amerikaanse folkbluesinspiratie, maar anders dan in de VS zijn Noord en Zuid in De Vloek harmonieus verenigd. Koert Stremler groeide op aan de oevers van de Drentse Aa en Pepijn de Gier aan de oevers van de Geul in Zuid-Limburg. Samen brengen zij de nieuwe Nederlandse Deltafolk: liedjes uit het rijke verleden van de Lage Landen met een nieuw geluid.


Meer informatie op de website: atelier287.nl