Afbeelding
Foto:

Nijmegen Klinkt!

zaterdag 3 juni 2023 12:00

NIJMEGEN - De Nijmeegse binnenstad en het Valkhofpark bruisen zaterdag 3 en zondag 4 juni weer tijdens Nijmegen Klinkt! met optredens van heel veel muziekgezelschappen en dansgroepen. Een spektakel op meerdere podia met meer dan honderd deelnemende gezelschappen, orkesten en ensembles, koren, dansgroepen en een echte ‘Streetparade’ van de deelnemende muziekkorpsen. Beide dagen vanaf 12.00 uur.

De podia bevinden zich onder meer langs de Burchtstraat, op Grote Markt, Mariënburg, Plein 1944 en in het Valkhofpark. Ook in de Stevenskerk, Molenstraatkerk en Schepenhal (het raadhuis) zijn optredens. Het evenement is gratis te bezoeken.

Nijmegen Klinkt! kent al een heel lange traditie, die 45 (!) jaar geleden al begon met een ‘korendag’ maar inmiddels is uitgegroeid tot een zeer afwisselend en boeiend programma van wat Nijmegen te bieden heeft aan amateurgezelschappen, vaak van professioneel niveau en geleid door professionals. De muziekstijlen zijn heel divers: hedendaagse dans, popkoren, fanfares, harmonieën, kleine muziekensembles en speciale zangcombinaties. “Nijmegen Klinkt! mag dan ook met trots hét muziekevenement van de lokale muziekgemeenschap worden genoemd!”, aldus de organisatie.

Voor het hele programma kijk op www.nijmegenklinkt.nl.