Afbeelding
Foto:

Open Huis Faculteit der Managementwetenschappen

zaterdag 3 juni 2023 10:30 t/m 16:30

NIJMEGEN - Ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan, opent de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen op zaterdag 3 juni haar deuren tussen 10.30 en 16.30 uur voor een breed publiek. Studenten, alumni en medewerkers met hun familie, relaties en omgeving: iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in en rond de faculteit. “We bieden bezoekers een inspirerend en feestelijk programma met interactieve activiteiten voor jong en oud.”

Cabaretier Boban Benjamin Braspenning belicht tijdens het Open Huis op humoristische wijze het onderwerp ‘economische ongelijkheid’. Boban won in 2021 de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Zijn debuutvoorstelling Boompje Beestje is een muzikale cabaretshow over woningnood en andere economische thema’s. Deze gaan hem aan het hart, gezien zijn diploma’s in Economie en Ethiek, stages bij Follow the Money en het Financieele Dagblad én zijn virale liedjes over studieschuld. Verwacht scherpzinnige nummers op piano en gitaar waarmee hij het publiek een spiegel voorhoudt.

Sportjournaliste Barbara Barend over inclusiviteit

Sportjournaliste Barbara Barend zoomt in op ‘inclusiviteit’. Barbara droomde zelf jarenlang van een carrière als topsportster. Toch koos ze voor een journalistieke carrière. Ze presenteerde het jeugdprogramma Zappsport en het voetbaldiscussieprogramma Voetbal Inside. Barbara is intelligent, weet waarover ze praat en eist haar eigen plaats op in de door mannen gedomineerde voetbalwereld. Tijdens het Open Huis zoomt ze in op dromen najagen en het werken als vrouw in een mannenwereld.

Korte lezingen, miniworkshops, expopunten en vermaak voor kinderen

Tijdens het Open Huis zijn er korte lezingen, miniworkshops en spellen, onder andere over ‘Duurzame democratie’, ‘Economie en het brein’, ‘Serious games: klimaattransitie’, ‘Keep it cool: hitte adaptatie in de stad’ en ‘Duurzame loopbanen voor iedereen’. 

Daarnaast zijn er expopunten over historie, onderwijs en onderzoek van de faculteit. Ook voor kinderen is er vermaak, in de vorm van een escaperoom puzzeltocht en een springkussen voor de kleinsten. Voor iedereen is een hapje en drankje gratis te verkrijgen.

Bekijk www.ru.nl/lustrumfdm/openhuis voor het volledige programma. Via deze website kunnen bezoekers zich aanmelden voor de voorstelling van Boban Benjamin Braspenning en/of Barbara Barend (aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst). Voor de andere onderdelen in het programma is aanmelden niet nodig. De entree is gratis. 

Bezoekers zijn welkom in het Elinor Ostrom-gebouw, Faculteit der Managementwetenschappen, Heyendaalseweg 141 in Nijmegen.

Kijk voor het lustrumprogramma op www.ru.nl/lustrumfdm

Locatie