Het poëzieaffiche voor de Schonckstraat
Het poëzieaffiche voor de Schonckstraat Foto: ontwerper Willeke Roerdinkholder

Open Poëzie Podium in het Willemskwartier

zaterdag 3 juni 2023 14:00

NIJMEGEN - Het maandelijkse Open Poëzie Podium in het Poëziecentrum achterin Bibliotheek De Mariënburg gaat op reis. Als eerste naar het Willemskwartier, waar alle straten dichtersnamen hebben.

De afgelopen jaren heeft Willeke Roerdinkholder, vrijwilliger bij het Poëziecentrum, maandelijks een affiche van een gedicht opgehangen voor het raam van wijkcentrumcentrum ’t Hert. Hierop prijkte een gedicht van een dichter waarna een straat in het Willemskwartier is vernoemd. Zaterdag 3 juni zijn alle dertig affiches nog eens te bekijken in de grote zaal waar het Open Poëzie Podium plaatsvindt. Aanvang 14.00 uur, entree gratis.

Dichters uit alle windstreken, maar speciaal zij die in het Willemskwartier wonen, ook wie af en toe een gedicht schrijft, aanstormend talent, huis- tuin- en keukendichters, kinderen die dichten, oma’s en opa’s, iedereen mag zich laten horen of komen luisteren. Meld u aan via poeziecentrumnederland@gmail.com

Locatie