‘Van Zestien tot Zo-even’

zaterdag 3 juni 2023 20:15

NIJMEGEN - In het parochiehuis van de Paduakerk aan de Van Slichtenhorststraat 81 in Nijmegen is zaterdag 3 juni het muziektheater ‘Van Zestien tot Zo-even’ te zien. Aanvang 20.15  uur. Kaarten via www.basmaassen.nl (klik op de agenda).

Bas Maassen maakte samen met regisseur Piet van der Pas in de corona-tijd de voorstelling ‘Van Zestien tot Zo-even’, gebaseerd op 11 liederen die hij de afgelopen 16 jaar schreef. Over het wordingsproces van tiener naar jongeman.

Van der Pas over Maassen: “Het ene moment rent hij als een doorgedraaide ober over het toneel, even later zit hij aan de piano en zingt een poëtisch lied over liefde en verlangen. Dan is hij ineens een ietwat aangeschoten acteur die Shakespeare probeert te vertolken. Dan weer, zo ongeveer een heel orkest in z’n eentje, of zakt hij weg in diep gepeins over de zin van het bestaan. Gevolgd door een ontroerend chanson over een gedroomd vaderschap. En dat allemaal met die prachtige stem, waarmee die net zo makkelijk een zelf geschreven en gecomponeerd lied zingt, als wel, schijnbaar moeiteloos, een opera aria er doorheen jast.” 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GPX2bz8HBho&t=61s

Locatie