Mimespelers Massimo en Lennart.
Mimespelers Massimo en Lennart. Foto: eigen foto

‘Kunstig Nijmegen’, viering voor heel de stad

zondag 4 juni 2023 10:00

NIJMEGEN - Zondag 4 juni is alweer de zevende viering in de serie ‘Bijzondere vieringen 750 jaar Stevenskerk’: Kunstig Nijmegen. “Deze keer laat een aantal kunstenaars ons via verschillende kunstvormen iets ervaren wat ons kennen te boven gaat, maar ons hart raakt”, aldus de organisatie.

De beeldende kunst is gemaakt door mensen van Unit Atelier Nijmegen. Deze stichting biedt mensen tussen de 20 en 40 jaar met een beeldend talent, die vastgelopen zijn in samenleving en onderwijs, de kans zich persoonlijk en als kunstenaar te ontwikkelen. “De schilderijen die zij voor ons meenemen, laten zien dat wij de wereld gefragmentariseerd waarnemen maar dat die fragmenten samen een bijzondere eenheid vormen.”

In zekere zin geldt dit ook voor de Heilige Schrift, een verzameling opgeschreven waarnemingen van verschillende mensen in verschillende tijden. Ieder fragment geeft op unieke wijze iets weer van wat mensen hebben ervaren als het oplichten van Gods aanwezigheid in de wereld en hun leven. In plaats van een preek/het gesproken woord, zullen mime-acteurs Massimo Cavallini en Lennart Puijcker en saxofonist Jo Hennen een aantal fragmenten uit de Bijbel voor ons vertolken en verdiepen. Derk Jansen zal op het Königorgel te horen zijn.

De viering begint om 10.00 uur en na afloop koffie drinken en gelegenheid de kunstenaars en elkaar te ontmoeten.

Locatie