Beestenboel Brakkenstein

zondag 4 juni 2023 13:00 tot 17:00

NIJMEGEN - In de wijk Brakkenstein in Nijmegen heeft zondag 4 juni een ‘beestachtig wijkfeest’ plaats dat een podium biedt aan alle huisdieren waar de bewoners zo dol op zijn: Beestenboel Brakkenstein.

Tussen 13.00 tot 17.00 uur vinden in Kunstmagazijn en BUUR in de Kanunnik Mijllinckstraat allerlei activiteiten rondom de buurtdieren plaats. Iedereen is welkom, met of zonder je eigen huisdier.

Naast een talkshow ‘De mens en zijn dier’ (om 13.00 en 15.00 uur met wijkbewoner Nora van Dam) is er in Kunstmagazijn een tentoonstelling van alle tekeningen van de huisdieren van Brakkenstein, kun je middels 3D je eigen hoofd laten printen op het lijf van een dier en in BUUR de overgebleven spullen van je huisdier ruilen op de ruilbeurs (denk bijvoorbeeld aan halsbanden, voer, aquaria, mandjes). 

Vanaf 14.00 uur kun je je in BUUR door Daphne laten schminken als huisdier of knuffel en in Kunstmagazijn kun je terecht voor Speeddaten: wie zoekt een deeldier, hulp bij uitlaten, verzorgen in vakantie en meer. 

Aan het eind van de middag is er een buurtsafari en gaat men op zoek naar Big Five van Brakkenstein. Start bij BUUR om 15.30 uur. 

Rond 17.00 uur is de feestelijke afsluiting en verkiezing van de Big Five en goodie bags voor alle huisdieren.