Afbeelding
Foto: Peter Lodder

Festival TREK

zondag 4 juni 2023 14:00 tot 21:00

NIJMEGEN - Festival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, strijkt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni neer in Nijmegen. 

“Bourgondiërs uit de wijde omgeving kunnen in het Hunnerpark genieten van de lekkerste streetfood gerechtjes die met liefde bereid worden in de mooiste foodtrucks. Festival TREK staat ook garant voor een verrassend aanbod entertainment met acts en optredens van theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent uit de regio”, aldus de organisatie. Festival TREK is gratis toegankelijke festival en geschikt voor jong en oud. 

“Alleen de beste en mooiste foodtrucks komen door de strenge selectie van Festival TREK. Hierbij wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod, met voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten.” 

Bezoekers weten het festival ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment met acts en optredens van regionaal talent. Zo staan er op het festivalterrein een gemeentehuis, theatertent en verschillende kermisklassiekers. ’s Avonds kunnen bezoekers zich uitleven bij de Silent Disco en een DJ die met de grootste hits aller tijden iedereen in beweging krijgt.

Elk jaar worden er elementen aan het festivalterrein toegevoegd. Zo is er komend seizoen een ‘Sangria & Bubbels Bar’. Hier kun je Mediterraans genieten van sangria en sprankelende mousserende wijnen, dit in combinatie met een oester en/of Spaanse bite.

In het stadspark zijn ook een wijnterras, een Biergarten en een cocktailbar aanwezig. Ook staan er podia voor aanstormend muzikaal talent, met komend seizoen een extra podium vanwege de vele aanmeldingen.

De ‘BurgeRmeester van TREK’ verwelkomt de bezoekers, de theaterkaravaan zorgt voor het nodige culturele vermaak en bezoekers die te biecht willen, kunnen terecht bij de priester. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht: zij vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop of met het ruime aanbod van oud Hollandse spelletjes.

Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van 2,95 euro voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling kan worden afgegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ (schoongespoeld) exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Ben jij in het bezit van een bijzondere foodtruck en wil je deel uitmaken van deze grootse rondreizende familie? Meld je aan via de contactpagina op festivaltrek.nl.

Locatie