Rol van religie in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

donderdag 8 juni 2023 19:30

NIJMEGEN - In Bibliotheek De Mariënburg aan Mariënburg 29 in Nijmegen heeft donderdag 8 juni de derde van drie lezingen plaats over de achtergronden bij de oorlog in Oekraïne. Onderwerp: de rol van religie in de oorlog tussen Rusland en Ooekraïne. Aanvang 19.30 uur, vrij entree.

President Poetin en patriarch Kyrill zijn in Rusland niet van de TV weg te slaan. Voor hen is de oorlog in Oekraïne een ‘heilige oorlog’. Er lijkt in Rusland geen scheiding tussen kerk en staat te bestaan en geen godsdienstvrijheid. Oekraïne is een pluriform land, ook in kerkelijk opzicht. Maar die pluriformiteit staat na een jaar oorlog onder druk. In deze lezing kijken we naar de rol van religie in deze oorlog. 

Sprekers zijn Alfons Brüning, directeur van het Instituut voor Oosters Christendom van de Radboud Universiteit en vader Theodoor van der Voort, priester van de Russisch-orthodoxe parochie van Deventer.

Voor de organisatie tekent Amnesty Nijmegen.

https://www.amnestynijmegen.nl/index.php/actueel/lezingencyclus-achtergrond-bij-de-oorlog-in-oekraine.

Locatie