Afbeelding
Foto:

Sportjournalist Joep Schreuder vertelt over zijn belevenissen

donderdag 8 juni 2023 19:00

NIJMEGEN - Televisiejournalist Joep Schreuder geeft voor het eerst een kijkje in het wervelende leven van een sportjournalist. Van kleedkamers en privéjets tot de Zuid-Afrikaanse jungle, van hotellobby’s en dakterrassen tot bij de voetballers thuis: Schreuder, een van de bekendste sportverslaggevers van Nederland, neemt je in ‘Ter Plekke’ mee naar plekken die je op televisie zelden te zien krijgt. 

Donderdagavond 8 juni is hij bij Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen te gast om te vertellen over zijn boek. Ook gaat hij in gesprek met de voorzitter van NEC, Wilco van Schaik. Aanvang 19.00 uur. Gratis entree, wel graag aanmelden via tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

‘Ter plekke’ bevat zijn verhalen waarin hij de lezer meeneemt naar bijzondere wedstrijden en sportevenementen, en hij laat je nader kennismaken met markante mensen uit de voetbalwereld. Een bestuurscrisis bij een bekende club? Rellen bij een kampioenschap en huldiging? Een ontslag van een omstreden voetbaltrainer? Schreuder is erbij, kijkt, analyseert en vertelt ons wat er gaande is in de sport- en vooral de voetbalwereld. 

Hij vertelt de smakelijkste verhalen uit de catacomben, kleedkamers en privévliegtuigen. Het is alsof je zelf naast Cruijff, Van Gaal, Advocaat, Koeman, Hiddink of Zlatan staat. Een geluk dus dat Schreuder altijd aantekeningen maakt, want daardoor voelen deze korte verhalen aan als privérondleidingen door de opwindende, vermakelijke en soms onbegrijpelijke sport- en voetbalwereld

Joep Schreuder (Breda, 1966) is sinds 2001 verslaggever in beeld bij Studio Sport. Hij doet voornamelijk verslag van de eredivisie en de grote voetbaltoernooien en interviewt de grote namen van de voetbalwereld. Hij stond aan de wieg en was boegbeeld van TV&Co, een regionale televisiezender voor Noord-Brabant. Daar leidde hij een vijftal programmamakers op die nu op landelijke televisie te zien zijn.

Locatie