Roos Vonk.
Roos Vonk. Foto: Linelle Deunk

Roos Vonk presenteert ‘Mijn ego heeft altijd gelijk’

woensdag 20 september 2023 20:00

NIJMEGEN - De Nijmeegse hoogleraar Sociale Psychologie Roos Vonk presenteert op woensdagavond 20 september haar nieuwe boek ‘Mijn ego heeft altijd gelijk’. Locatie: Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. 

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en haar soms grappige en ontroerende observaties als coach en trainer, ontmantelt Roos Vonk een voor een onze illusies over onszelf. Zij wordt geïnterviewd door Dominique Haijtema. Er is ruimte voor vragen en na afloop signeert zij haar nieuwe boek. Inloop vanaf 19.30 uur, de presentatie begint om 20.00 uur. Gratis entree, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl

Net als je denkt dat het onmogelijk is om aan je ego te ontsnappen, biedt Roos Vonk uitwegen en een inspirerende schets van hoe je realistisch en nieuwsgierig kunt kijken naar wie je bent, en een betere versie van jezelf kunt worden. Met ‘Mijn ego heeft altijd gelijk’ krijg je meer inzicht in zelfbedrog en zelfkennis. Het is wetenschappelijk onderbouwd en verduidelijkt met leuke aansprekende voorbeelden.

Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is zij freelance trainer en adviseur. Ze heeft ruime ervaring met coachen en adviseren, en weet haar inzicht in alledaagse strubbelingen feilloos te integreren met wetenschappelijke kennis over de menselijke natuur. Het onderwerp zelfkennis en zelfbedrog is haar expertisegebied, ze heeft er jarenlang onderzoek naar gedaan en over gepubliceerd, zowel in wetenschappelijke als populaire bronnen zoals de Volkskrant, NRC, LINDA en Psychologie Magazine. Eerder verschenen van haar o.a. de bestsellers ‘Collega’s en andere ongemakken’ en ‘Je bent wat je doet’.

Locatie