Marcel Rözer (links) en Pieter Roelofs.
Marcel Rözer (links) en Pieter Roelofs. Foto:

Seizoensopening LUX: Theatershow ‘De Match’

donderdag 21 september 2023 20:30

NIJMEGEN - Exclusief en eenmalig te zien: arthouse LUX opent op donderdag 21 september haar podiumseizoen met de interactieve theatershow De Match – Het mooiste uit Kunst en Sport van Nijmegenaren Pieter Roelofs en Marcel Rözer. 

Marcel Rözer: “Kunst en sport zijn zogenaamd nutteloos, maar meer dan ooit mogen we ons vastklampen aan de Homo Ludens, de Spelende Mens, die zijn zin haalt uit de schoonheid en het zinloze.”

In de theatershow De Match – Het mooiste uit Kunst en Sport gaat Pieter Roelofs, hoofd beeldende kunst bij het Rijksmuseum, samen met sportschrijver/columnist Marcel Rözer op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen de werelden van kunst en sport. Dat doen ze aan de hand van verhalen en beelden, waarin langzamerhand duidelijk wordt dat De Match geen wedstrijd is, maar een feest van herkenning.

Aanvang 20.30 uur, kaarten 18,00 euro (studenten betalen 10,50 euro) en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/podium.