Bert Wagendorp.
Bert Wagendorp. Foto: Marcel Krijgsman

Bert Wagendorp: ‘Kalle’

zaterdag 23 september 2023 16:00

NIJMEGEN - Bert Wagendorp schreef met ‘Kalle’ een meeslepend vervolg op ‘Phoenix’. ‘Kalle’ is het tweede deel van ‘De memoires van Abel Sikkink’, dat zich afspeelt ten tijden van de Amerikaanse Burgeroorlog in de 19e eeuw. Op zaterdagmiddag 23 september is Bert Wagendorp bij Dekker v.d. Vegt te gast en wordt hij geïnterviewd door auteur Christel Jansen (’Mijn moeder wil mijn naam niet weten’). Na afloop zal hij signeren. Het interview begint om 16.00 uur. Gratis entree, wel graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl. Locatie: Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen.

De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. Met hun fotowagen trekken de twee jongemannen door het Westen van Amerika om de gruwelijke gebeurtenissen aan het front vast te leggen in krantenverhalen en foto’s. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip Phoenix en wordt het lot van zijn vermeende dode broertje Antonie steeds raadselachtiger. 

In het tweede deel van ‘De memoires van Abel Sikkink’ neemt Bert Wagendorp je weer mee in het kolkende levensverhaal van een journalist in de negentiende eeuw. Oude bekenden als dichter Walt Whitman en krantentycoon James Gordon Bennett keren terug tegen de achtergrond van een verscheurd Amerika en de glamour van de New Yorkse theaterwereld. 

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) studeerde Nederlands. In 1985 werd hij verslaggever bij de Leeuwarder Courant, drie jaar later stapte hij over naar de Volkskrant. Sinds 2001 schrijft hij voor die krant columns. Zijn debuutroman, De proloog, verscheen in 1995. In 2005 publiceerde hij de verhalenbundel De dubbele schaar en in 2013 brak hij door met Ventoux. Vervolgens schreef hij de novelle Een zaterdagmiddag, gevolgd door de roman Masser Brock. In het voorjaar van 2019 kwam Ferrara uit, het vervolg op Ventoux. Phoenix, deel 1 van De memoires van Abel Sikkink, verscheen in 2022, en veroverde een plek op de shortlist van Beste Boek Achterhoek en Liemers 2022.

Locatie