Presentatie bibliofiele bundel Piet Gerbrandy

zaterdag 23 september 2023 14:00

NIJMEGEN - Piet Gerbrandy (1958) presenteert zaterdag 23 september in het Poëziecentrum in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen zijn nieuwe bibliofiele bundel. Aanvang 14.00 uur. 

Gerbrandy debuteerde in 1996 met de bundel ‘Weloverwogen en onopgemerkt’. Sindsdien verschenen in een gestaag tempo nog ruim veertien bundels en vele bibliofiele uitgaven. In 2014 ontving hij de Jan Campertprijs voor zijn bundel ‘Vlinderslag.’ Gerbrandy daagt zichzelf en zijn lezers uit om met vorm en inhoud betekenisvolle poëzie te maken. Hij combineert proza, poëzie en citaten (vaak uit de klassieke literatuur) tot bijzondere leesstukken. Gerbrandy is classicus en als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij nodigt de dichters H.C. ten Berge en Kyrke Otto uit om met hem de poëzie te eren en hun werk ten gehore te brengen. Wim van Til zal de presentatie begeleiden en de dichters én de uitgever kort interviewen. Entree gratis

Locatie