Afbeelding
Foto:

Techniekdag Nijmegen

zaterdag 23 september 2023 10:00 tot 16:00

NIJMEGEN - De Techniekdag Nijmegen zaterdag 23 september heeft een primeur: voor de allereerste keer wordt het Nijmeegs kampioenschap vliegtuigjes vouwen en gooien gehouden. De Techniekdag heeft plaats in het Technovium aan de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen van 10.00 tot 16.00 uur. Vrij entree. Aanmelden is niet nodig. 

Alle bezoekers van de Techniekdag kunnen met hun eigen papieren bouwsel proberen zo ver mogelijk te gooien. Voor het verst vliegende knutselwerk is er een prijs. Daarnaast wordt er op scholen in de regio Nijmegen de Techniekdag-flyer uitgedeeld. Als je de flyer op de Techniekdag Nijmegen inlevert bij de ingang maak je kans op je eigen drone! 

In het Technovium kunnen kinderen tussen de 8 en 14 jaar terecht voor een leuke, interessante, unieke kennismaking met allerlei aspecten van de techniek: van lassen tot aan het oplossen van een escaperoom en van smeden tot aan het besturen van robots.

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of in creatieve beroepen. Op de Techniekdag kunnen jongeren ervaren hoe veelzijdig het werken in de techniek is. Deelnemende bedrijven en instellingen willen hen enthousiasmeren te kiezen voor een technische opleiding. 

De Techniekdag wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden, Junior Technovium, ROC Nijmegen en is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Nijmegen, Sterk Techniekonderwijs Nijmegen en Rabobank.

www.techniekdag.nl/techniekdag-nijmegen/

Locatie