uitvoering van Van Zestien tot Zo-even in Greens in the Park op 15 februari
uitvoering van Van Zestien tot Zo-even in Greens in the Park op 15 februari Foto: Michiel van der Kraats

Van Zestien tot Zo-even

zaterdag 23 september 2023 20:15

Wat kan hij niet? Hij zingt, schrijft zijn eigen liederen, speelt piano en acteert. Bas Maassen is een veelzijdig podiumkunstenaar, een multitalent. Op het toneel wisselt hij cabareteske scènes, melancholieke liederen en bespiegelingen over levensvragen op verrassende wijze af. Binnenkort treedt hij op in het parochiehuis van de Antonin van Paduakerk met zijn eerste soloprogramma, ‘Van zestien tot zo-even’.

Uit eigen leven geput

In deze show volgt Maassen, zoals hij zelf zegt, het kronkelige pad van een jongmens in wording. “Ik vertel aan de hand van liederen en anekdotes hoe het is om verliefd, zoekend, depressief, kunstenaar te zijn. Het is een persoonlijke voorstelling, al vertel ik over een andere jongen. Ik heb uit eigen leven geput, met hier en daar een verzonnen afslag.”

Samenwerking met Piet van der Pas

Maassen (34) leeft voor het theater. Hij schrijft al liederen vanaf zijn zestiende. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de internationale hogeschool Codarts in Rotterdam. Een optreden in strandtent De Fuut in Den Haag leidde tot intensieve samenwerking met de ervaren regisseur en acteur Piet van der Pas. Samen smeedden zij het pianospel, de liederen en de teksten aaneen tot een geheel, tot een voor iedereen herkenbaar levensverhaal.

Locatie