Afbeelding
Foto:

Selfmademusic-festival: podium voor ongekend (Nijmeegs) talent

zondag 24 september 2023 15:00 tot 19:00

NIJMEGEN - De Lindenberg in Nijmegen staat zondag 24 september van 15.00 tot 19.00 uur in het teken van het Selfmademusic-festival. “Muzikanten die met hun muziek je recht in de ziel raken betreden het podium. Met hun teksten - voorzien van rake noten - toveren we de Lindenberg om tot een muziektempel waar ‘ongehoord’ talent jullie met hun zelfgeschreven en gecomponeerde muziek omarmen”, aldus de organisatie. Entree 15,00 euro.

Begin dit jaar spraken de muzikanten Rob de Waal en Ton Lukassen elkaar tijdens een optreden in het Aterliermuseum Jac Maris. Beide heren schrijven muziek en vonden elkaar in het idee dat er meer podiumruimte in Nijmegen moet komen voor talentvolle muzikanten en hun eigen liedjes. Diezelfde avond werd de naam ’Selfmademusic-festival’ bedacht.  

“We zijn ons ervan bewust dat het aanbod aan evenementen groot is. Maar wat is er nu mooier (Nijmeegs) muzikaal talent een laagdrempelig podium te bieden. En dat talent is er in Nijmegen. En zij staan 24 september voor u in de Lindenberg klaar om het beste van henzelf met u te delen. Liedjes van een ongeëvenaarde schoonheid, geschreven door mooie mensen wiens hart open gaat zodra zij de eerste noot met u mogen delen”, aldus Rob en Ton. “En wordt het een succes dan krijgt dit initiatief een vervolg.” 

Alle muzikanten financieren samen het festival. Het eindresultaat minus de kosten wordt evenredig verdeeld. Rob en Ton zijn ervan overtuigd dat (toon) kunst ook beloond moet worden. “We zijn dan ook enorm trots op de muzikanten die ons initiatief mede vorm gaan geven.” 

Meer informatie over programma en deelnemende muzikanten kijk op www.selfmademusic-festival.nl

Tickets https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/selfmademusic-festival-2023

Locatie