Herdenking Heese oorlogsdoden

maandag 25 september 2023 16:00 tot 17:15

NIJMEGEN - Vereniging Dorpsbelang Hees herdenkt maandag 25 september de zeventig bewoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. De herdenking is in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen van 16.00 tot 17.15 uur. Iedereen is welkom. 

Tijdens de bijeenkomst interviewt Rob Jaspers, oud-journalist van de Gelderlander, Bart Janssen, kenner van de Nijmeegse oorlogsgeschiedenis. Janssen schreef twee overzichtswerken over Nijmegen in de oorlog. De bundel ‘De pijn die blijft’ bevat tientallen ooggetuigenverslagen van het bombardement van 22 februari 1944. Het boek ‘Het verdriet van Nijmegen’ gaat over de vele honderden slachtoffers die vooral in 1944-1945 te betreuren waren.

Tijdens de bijeenkomst lezen leerlingen van basisscholen De Lanteerne en De Zonnewende de namen van de Heese oorlogsdoden voor. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zangeres Francine van der Heijden. Meer informatie is te krijgen via Henk Termeer (werkgroep Historie Vereniging Dorpsbelang Hees): tel. (024) 377 21 79 of via www.dorpsbelanghees.nl/wo2.  

Locatie