Mozarts Zauberflöte – the next generation

vrijdag 29 september 2023 19:30

NIJMEGEN - Vanaf vrijdag 29 september staat de muziektheatervoorstelling Mozarts Zauberflöte – the next generation drie dagen op rij in de theaterzaal van de Stadsschouwburg. Regisseur Theu Boermans vertaalde en bewerkte samen met Frans van Deursen het oorspronkelijke libretto van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte tot een opwindende en actuele tragikomedie. Deze productie van de Theateralliantie i.s.m. OPERA2DAY wordt uitgevoerd met live koor en orkest.

Net zoals in de eerste uitvoeringen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers met in de hoofdrollen Sofia Ferri (Pamina) en Roman Brasser (Tamino).

“Onze ‘Zauberflöte’ speelt zich af in een dystopische nabije toekomst waarin de populisten de macht hebben gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid”, aldus Theu Boermans

Te zien vrijdag 29 september (19.30 uur), zaterdag 30 september (19.30 uur) en zondag 1 oktober (14.30 uur) in Stadsschouwburg Nijmegen.

www.sedv.nl/zauberflote

Locatie