Sterrenkoepels Radboud Universiteit
Sterrenkoepels Radboud Universiteit Foto: -

Sterrenkijkavond

vrijdag 29 september 2023 19:30

NIJMEGEN - Er is vrijdag 29 september weer een sterrenkijkavond op de universiteitscampus. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom via de hoofdingang van het Huygensgebouw aan de Heijendaalseweg 135 in Nijmegen. Toegang gratis, voor alle leeftijden (beperkt aantal plaatsen per rondleiding beschikbaar). Let op: de koepels zijn alleen via trappen te bereiken. 

Op deze publieksavond is bij helder weer veel aan de hemel te zien. Of dit ook daadwerkelijk waar te nemen is, hangt van de weergoden af. Bij bewolkt weer wordt het programma aangepast maar ook dan komt u niet voor niets. Er wordt sowieso een bezoek aan de telescopen gebracht, er wordt een film vertoond en er wordt een lezing gegeven door een sterrenkundige. De open sterrenkijkavond wordt (bijna) maandelijks georganiseerd door de afdeling Sterrenkunde van de Radboud Universiteit en de Astronomische Kring Nijmegen. Voor meer info: www.ru.nl/astrophysics/public-outreach/open-sterrenkijkavonden

Locatie