Afbeelding
Foto: "Engel", J. Hudig

Kamerkoor Mnemosyne zingt ‘To be a light’

vrijdag 29 maart 2024 20:15 tot 21:30

Kamerkoor Mnemosyne uit Nijmegen brengt onder leiding van Wolfgang Lange op zondag 24 en vrijdag 29 maart 2024 het Passieconcert To be a light. Het concert omvat negen a capella-werken rondom het thema lijden, en verlichting van het lijden. De titel van het concert is ontleend aan het Nunc Dimittis in de bewerking van William Byrd, die de uitroep To be a light het hoogtepunt laat zijn van het loflied.

Aan dit werk van Byrd ontleent Eriks Ešenvalds fragmenten voor zijn bijna onaardse Infelix Ego waaraan hij sterke contrasten toevoegt die variëren van volstrekt harmonieus tot uiterst desolaat. Ešenvalds wil “de fakkel van de hoogste idealen en vrijheid pijnlijk helder [laten] branden”.

Dit contrastrijke concert biedt ook prachtige werken van Francis Poulenc, afwisselend voor het gehele koor, voor vrouwenstemmen en voor mannenstemmen. Samen tonen deze werken beide kanten van Poulencs karakter: “speels” en “serieus”. Zelf zei hij dat van al zijn composities juist de koorwerken het meest authentiek en vernieuwend waren. Daarnaast staan werken van Sheppard, Mendelssohn, Heller en Roth op het programma.

Kamerkoor Mnemosyne staat bekend om zijn prachtige koorklank en expressieve uitvoeringen. Onder leiding van Wolfgang Lange belooft dit concert een unieke en ontroerende ervaring te worden.

Zondag 24 maart 14:30, Blije Kerk concert, Maria Geboortekerk Driel; toegang gratis, na afloop deurcollecte.

Vrijdag 29 maart 20:15, Antonius van Paduakerk, Nijmegen; toegang €17,50 (t/m 14 jaar gratis). Kaarten via kamerkoormnemosyne.nl.

Locatie