Rapper YNS
Rapper YNS Foto: Peter van Esch

Moet je nou eens luisteren... en kijken!

maandag 1 april 2024 10:00 tot dinsdag 30 april 18:00

Foto’s van Nijmeegse muzikanten uit de Ugenda-rubriek De muzikale inspiratie van...

Twee jaar geleden ging Steven Trooster op de website Ugenda.nl van start met de rubriek De muzikale inspiratie van.... Wekelijks worden aan een muzikant of band uit Nijmegen en directe omgeving, of minimaal met lokale roots, vragen voorgelegd over hun grote voorbeelden en invloeden. De rubriek wordt van uniek beeld voorzien door fotograaf Peter van Esch, die in nauwe samenwerking met de musici telkens bijpassende foto’s maakt.

Met bijna 100 interviews zijn beiden de afgelopen jaren bijzonder verrast door het niveau, de ambities, de passie en de gedrevenheid van de geïnterviewde muzikanten. Dankzij hun talent en inspanningen zorgen ze voor een levendig en gevarieerd muziekklimaat in de stad. De diversiteit is groot: de rubriek zet de schijnwerpers op rappers, jazzcats, singer-songwriters, componisten, rockers, zangers, dirigenten, entertainers, troubadours, folkzangers, punkers en hardrockers. Ze maken muziek in kleine en grote ensembles, orkesten, koren of treden solo op. In binnen- en buitenland.

Zo werkten onder andere mee Antillectual, recent nog in het nieuws als Nederlandse band met de meeste buitenlandse optredens, jazzlegende Pierre Courbois en rapper Jeroen Antoine, evenals René Peters, beter bekend als Bennie Solo, dirigent Hanneke van der Grinten en de opkomende band Kaboutertje Putlucht.

In de maand april zullen Steven Trooster en Peter van Esch in Bibliotheek Mariënburg exposeren met een selectie van de foto’s bij de interviews die de afgelopen periode zijn verschenen op Ugenda.nl in de rubriek De muzikale inspiratie van… Bij de foto’s staan QR-codes met een link naar het bijbehorende artikel op de cultuursite Ugenda. Naast info over de musici en meer foto’s is er een Spotify-afspeellijst die je meeneemt in de muzikale wereld van de geportretteerde(n).

Verbaas je met ons over de ongekende rijkdom van het Nijmeegse muziekleven en bewonder de artiesten die hieraan bijdragen. 

Lees alle interviews op: https://ugenda.nl/component/tags/tag/de-muzikale-inspiratie-van

Locatie