Paul van Kemenade en Stevko Busch
Paul van Kemenade en Stevko Busch Foto: Paul van Kemenade

Paul van Kemenade / Stevko Busch

donderdag 11 april 2024 20:30 tot 22:30

JazzArt Award winnaar Stevko Busch (piano) en Boy Edgarprijs winnaar Paul van Kemenade (saxofoon) kennen elkaar al sinds 1995 toen ze samen speelden in de Contraband. Sinds deze ontmoeting hebben de twee muzikanten hun muzikale band en samenspel alleen maar verbreed en verbeterd. Dat leidde al tot verschillende albums met uiteenlopende intieme duetten die overliepen van emotie.

Op hun, vlak voor de Corona-periode, verschenen laatste album Double Solo bereikt hun beider samenspel echter nieuwe hoogten, of zo je wilt een ongekende diepgang.

Met het duo Paul van Kemenade and Stevko Busch hebben beide musici door de jaren heen een volstrekt eigen muzikale taal ontwikkeld. Sereen, receptief, overlopend van gevoel, vol tedere stiltes en contemplatief, soms onderbroken door hartverscheurende uithalen, altijd gevolgd door toenadering en verzoening.Muziek van een bijna onaardse schoonheid die diep door de ziel snijdt, zoals alleen Van Kemenade en Busch dat kunnen brengen

.“het vakmanschap en de verbondenheid van beide musici levert zachte, soms ademstokkende improvisaties op (Rinus van der Heijden, jazznu.nl)

Zelden raakte een Nederlandse musicus de luisteraar zo recht in het hart... een meesterwerk” (Cyriel Pluimakers, Jazzenzo)

Hoog tijd om beide meesters, in Van Kemenade’s laatste jaar als uitvoerend musicus, terug te halen naar Podium JIN voor op voorhand een ontroerend concert.

Tickets: 15 vvk / 5<26 jaar / 17,50 kassa

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Tickets en info: podiumjin.nl

Locatie