Pieter Jouke.
Pieter Jouke. Foto: Thierry Schut

Cabaretier Pieter Jouke speelt prikkelarme voorstelling

vrijdag 19 april 2024 15:00

NIJMEGEN - Cabaretier Pieter Jouke speelt vrijdag 19 april een prikkelarme versie van zijn voorstelling ‘Sluikstort’ in de Lindenberg in Nijmegen. Aanvang 15.00 uur.

Het Cultuurhuis neemt maatregelen om de voorstelling geschikt te maken voor een prikkelgevoelige bezoeker. Zo wordt onder meer rekening gehouden met licht en geluid, er zitten minder mensen in de zaal, bezoekers kunnen een aparte ingang gebruiken waardoor zij direct in de zaal terechtkomen en niet door het café hoeven te lopen.

Prikkelarme voorstelling

Er zijn veel mensen die prikkelgevoelig zijn: zij kunnen minder goed tegen zintuiglijke indrukken zoals fel licht, hard geluid, sterke geuren en tegen drukte. Die gevoeligheid kan door van alles veroorzaakt zijn, zoals niet aangeboren hersenletsel, autismespectrumstoornis of long covid. Voor die mensen is een bezoek aan het theater allesbehalve vanzelfsprekend. De Lindenberg hoopt met deze cabaretvoorstelling ook de prikkelgevoelige bezoeker een fijne theaterervaring te kunnen bieden.

Cabaretier Pieter Jouke

Cabaretier Pieter Jouke, die op de avond van vrijdag 19 april ook een voorstelling speelt zonder prikkelarme aanpassingen, zag het wel zitten om zijn voorstelling ‘Sluikstort’ eens in een prikkelarme editie op te voeren. ‘Sluikstort’ is de zevende voorstelling van Pieter Jouke. En zoals hij altijd zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ 

 Kaarten kosten 21 euro en zijn online verkrijgbaar. Om 20.30 uur speelt Pieter Jouke ‘Sluikstort’ zonder prikkelarme aanpassingen.

www.delindenberg.com/theater/pieter-jouke-sluikstort-prikkelarme-voorstelling

Locatie