Afbeelding
Foto: privé

Concert Trio Ostinato

zaterdag 20 april 2024 16:00

BEEK - Trio Ostinato speelt vrijdag 19 en zaterdag 20 april in de muziekzaal van huis Wylerberg aan de Rijkstraatweg 178 in Beek het ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt. Dorothea Schokking, Theo de Best en Christa Kneppeck spelen op drie piano’s.

In de 70-er jaren van de vorige eeuw maakte componist Ten Holt zich radicaal los van de verstandelijke manier van componeren zoals dat in die tijd gebruikelijk was. Hij wilde het gevoel en de mystiek weer in zijn muziek laten klinken en in Canto combineerde hij dit met een ritmische drive en de objectief heldere klank van meerdere piano’s. 

Ten Holt werkte 3 jaar lang aan het stuk (1973-76), en het duurde toen nog 3 jaar voordat hij het aan de openbaarheid prijs durfde te geven. Het stuk bestaat uit zo’n 100 korte fragmenten die ieder een aantal malen herhaald worden. De spelers hebben bepaalde vrijheden: zij beslissen over het aantal herhalingen per fragment, de dynamiek, hard zacht, staccato, legato, bepaalde accenten en registers. Tijdens de uitvoering wordt dus pas beslist hoe het stuk precies gaat klinken en hoe lang het duurt. 

Aanvang 19 april om 19.00 uur en 20 april om 16.00 uur. Entree 17,50 euro. Reserveringen noodzakelijk en wel via info.groeneconcerten@gmail.com