Poëziewandeling door de binnenstad

zaterdag 20 april 2024 11:00

NIJMEGEN - Met een gids door de Nijmeegse binnenstad lopen en langs historische plekken komen waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Dat kan zaterdag 20 april met gids Jan Verhoeven. Start om 11.00 uur vanuit het Poëziecentrum in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com

Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, andere gedichten worden voorgedragen. Over de betreffende plek geeft de gids achtergrondinformatie. Deelname kost 10,00 euro (inbegrepen bundel met poëzie en routekaartje). De gedichten zijn onderweg mee te lezen. 

De maandelijkse poëziewandelingen van het Poëziecentrum Nederland (PcN), gevestigd achterin Bibliotheek De Mariënburg worden verzorgd door een team van vier gidsen: Meja Spaargaren, Marijke Hanegraaf, Jan Verhoeven en Willeke Roerdinkholder. Ieder verzorgt beurtelings een wandeling op de derde zaterdag van de maand. Het is ook mogelijk via genoemd emailadres een gids te vragen om met een eigen groep de poëziewandeling te lopen.

Locatie