De line up liegt er niet om
De line up liegt er niet om Foto:

Rowwen Hèze hoofdact van SevenArt Festival

zaterdag 20 april 2024 19:45 tot 23:45

ZEVENAAR - SevenArts Producties pakt na vijf jaar weer een podium en hoe. Rowwen Hèze is de hoofdact van het eendaagse festival SevenArt Live op 20 april in de cultuurhal van Turmac Cultuurfabriek. Producent Christiaan Frölich staat te popelen.

“We blijven op één plek”, vertelt hij op de locatie waar het zaterdag allemaal gaat gebeuren. Overdag, van 14.00 tot 17.00 uur, krijgen muzikale talenten van het Liemers College en het Candea College de kans om in Hal12 van de Turmac Cultuurfabriek te laten zien wat zij in hun mars hebben. Daarvoor zocht Frölich contact met de muziekdocenten van beide middelbare scholen. “Er is echt veel talent in de Liemers, blijkt maar weer.” De optredens van de talenten zijn gratis toegankelijk. Toeschouwers kunnen ook zelf meedoen met interactieve workshops, waaronder een drumparty. Voor het avondprogramma is het wél noodzakelijk tickets aan te schaffen, maar dan heb je ook wat. Tex-mex, folk en ballads van dialect van Rowwen Hèze, verhaalpop van Merlijn Dewasme, melodische tracks van DJ Xavi Del Mundo en powervolle rocksongs van multi-talent Inge Lamboo. Voor iedereen is er wat wils. Merlijn Dewasme trapt om 19.45 uur af. Om 20.30 uur volgt Xavi Del Mundo, Rowwen Hèze begint om 21.30 uur en Inge Lamboo sluit de fantastische dag af van 22.45 tot 23.45 uur.
De stichting SevenArt organiseerde van 2014 tot en met 2019 jaarlijks een cultureel festival in Zevenaar. Met exposities, voorstellingen, films, straattheater, kunstenaars en livemuziek van verschillende instellingen en creatievelingen op diverse plekken in de stad. Door de coronacrisis kwam er een einde aan het festival. SevenArts Producties blies het festival dit jaar nieuw leven in en hoopt natuurlijk op meer. “SevenArt Live moet een begrip worden. Daarnaast hopen we nog meer creatieve projecten op te starten”, besluit Frölich.
‘Bestel mar, bestel mar, bestel mar’. Kaarten voor het avondprogramma a € 29,50 zijn online te bestellen via www.sevenart.nl.