De Engelse dirigent Hasan Kerem dirigeert een Frans programma bij Phion
De Engelse dirigent Hasan Kerem dirigeert een Frans programma bij Phion Foto: Marco Borggreve

Phion speelt balletmuziek ‘Daphnis et Chloé’

zondag 21 april 2024 14:15

NIJMEGEN - Een geraffineerd Frans programma bij een van de laatste concerten van Phion dit seizoen. Op zondag 21 april om 14.15 uur klinkt de balletmuziek ‘Daphnis et Chloé’ van Ravel in De Vereeniging in Nijmegen. Maar ook de delicate liederen Les nuits d’été van Berlioz gezongen door de Franse sopraan Véronique Gensen. En als ouverture een Ricercare van Hendrik Andriessen. Aanvang 14.15 uur.

Op de bok staat de jonge Engelse Kerem Hasan. In 2018 maakte hij een verbluffend debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest met Mahlers Zevende Symfonie als invaller voor zijn mentor Bernard Haitink. ‘De musici applaudisseerden, dit is een man die we in de gaten houden’, schreef De Volkskrant naar aanleiding van dit bijzondere concert. Hij was vorig jaar al te gast bij Phion en ook komend seizoen komt hij terug in een concert met schrijver Arthur Japin.

In het programmaboekje bij dit concert staan alle liedteksten; vertaald door violist Arthur Ornee. Zo kan men meelezen met de liederen uit Les nuits d’ été. Programmaboekjes worden altijd voor de concerten op de website van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel geplaatst: phion.nl.

Inleider bij deze concerten is Kees Wisse. (Inleidingen zijn altijd een uur voor aanvang van het concert).

www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma/6898/phion-orkest-van-gelderland-overijssel/daphnis-et-chloe-van-ravel

Locatie