Schrijvers Bruinvis en Bles in gesprek

donderdag 25 april 2024 19:00

NIJMEGEN - De schrijvers Noud Bles en Ed Bruinvis publiceerden onlangs beiden een roman met een actueel thema. Noud Bles schreef met ‘Een stad van woorden’ een roman waarin de klimaatverandering een belangrijke rol speelt. Ed Bruinvis schreef ‘De inkwartiering’, over de toestroom van vluchtelingen naar ons land. Beide auteurs gaan op donderdagavond 25 april met elkaar in gesprek over hun beider boeken en zullen na afloop signeren.

De bijeenkomst is bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. Aanvang 19.00 uur, graag aanmelden via tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

In de roman ‘De Inkwartiering’ van Ed Bruinvis krijgt een kleine oer-Hollandse dorpsgemeenschap te maken met de regeringsoproep om een aantal vluchtelingen op te nemen. In hun huis, om precies te zijn. De afloop laat zich deze keer niet raden. Ed Bruinvis publiceerde over verantwoord ondernemen, vredesvraagstukken en duurzame ontwikkeling. Hij schreef verschillende dichtbundels en zijn eerste novelle Angelie dateert uit 2017. Zijn tweede novelle De Inkwartiering is begin dit jaar verschenen bij Uitgeverij Aspekt. 

Noud Bles schreef de klimaatroman ‘Een stad van woorden. Hoe heeft hij de stijging van de temperatuur en van het zeewaterpeil in een leesbaar verhaal ondergebracht? Noud Bles schrijft verhalen, gedichten en romans. Zijn debuut was De barokjager (1983), waarin voor Nijmegen een belangrijke plaats was weggelegd. Eerdere titels zijn ‘De verborgen handen’ en ‘Zoons zonder vader’, de verhalenbundels ‘Het anatomisch museum’ en ‘Faust aan de Waal’ en in 2023 de dichtbundel ‘Wij leven, 60 jaar gedichten 1963 – 2023’. ‘Een stad van woorden’ is zijn laatste roman die eind 2023 bij Uitgeverij Aspekt verscheen. 

Locatie