Storyteller Xina Mercken tijdens Story Lounge op 23 februari
Storyteller Xina Mercken tijdens Story Lounge op 23 februari Foto: Peter van Esch

Story Café in de Thiemeloods

vrijdag 26 april 2024 20:00

NIJMEGEN - Story Café brengt vrijdag 26 april een programma vol korte verhalen, live muziek, een talk en een knipoog naar Koningsdag. Check in voor een warm oranje en bitterzoete avond in de Thiemeloods in Nijmegen. Host en organisator Nora van Dam leidt het totaal, Marjon Kamp is mede-host en beeldend side kick Janneke Bos zorgt voor een collage-impressie.  Aanvang 20 uur. Entree: alleen onlineticket (7,50 euro) via www.thiemeloods.nl

In Beautiful loser neemt storyteller Max Vroom ons aarzelend mee naar een sushi-restaurant en een positie in zijn leven waarin hij niet wil zijn – of toch wel? Word deelgenoot van zijn gedachten en gevoelens over een date, terwijl hij als vijfde wiel aan een wagen lijdzaam afwacht.

Jeugdtheatermaker Vincent Meyburgh zoekt zichzelf in een Afrikaans verhaal. Het is immers nogal niet wat om van continent te wisselen. ‘Weet je wie ik ben?’ vraagt hij, om daarna een volksverhaal te vertellen dat ons collectieve geheugen helpt opfrissen. Maar wat zegt Vincents liefdevolle omschrijving van de python over ons allemaal?

“In de westerse wereld denken we dat alles maakbaar is”, zegt zangeres, schrijfster en onderzoekster Cassandra Onck, “maar hoe gaan we om met de dingen die we niet kunnen controleren?” Voor haar EP Fractalnoia ging ze het gesprek aan met wetenschappers, jehova’s getuigen en complotdenkers. Op zoek naar een houvast dat je ook kan delen met mensen buiten je eigen Instagram-bubbel. Tijdens het Café brengt ze haar zoektocht tot leven en deelt ze niet alleen haar muziek, maar ook de verhalen achter de songteksten.

Host/organisator en storyteller Nora van Dam neemt je in de vertelling ‘De optocht’ mee naar een Koninginnedag in haar jeugd die haar tot op de dag van vandaag achtervolgt, want nog steeds jaagt ze op de poedelprijs voor beste kostumering. Zal het haar ooit lukken? Of is het toch niet zo belangrijk?!

Locatie