De Mookerheide
De Mookerheide Foto: Theo van Brunschot

‘Wandelen met Verhalen’

zondag 28 april 2024 11:00 tot 13:30

REGIO - Per zondag 28 april gaat de maandelijkse wandeling ‘Wandelen met Verhalen’ in de omgeving van Plasmolen weer van start. Van april tot november wandel je met een gids iedere laatste zondag van de maand door het heuvelachtige stuwwalgebied van de Jansberg, de Mookerheide of het Maasheggenlandschap van de Maasvallei. Steeds van 11.00 tot ongeveer 13.30 uur.

Onderweg worden verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van het landschap en de historie en de rijke cultuur van het gebied. Daarnaast kent de omgeving talrijke herdenkingsmonumenten zoals kapelletjes en wegkruisen, maar ook herinneringen uit een veel verder verleden zoals grafheuvels en Romeinse urnenvelden. En natuurlijk wordt stilgestaan bij de Maas.

De wandeling van zondag 28 april is ongeveer 7,5 kilometer lang en start bij het oude VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen. Deelname kost 4,00 euro per persoon. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Aanmelden bij Theo van Brunschot, via 06 -2017 7917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.