Orpheus en Midas – verhalend concert

zondag 28 april 2024 14:30

NIJMEGEN - Het Besiendershuis aan de Steenstraat 26 in Nijmegen is zondag 28 april het sfeervolle onderkomen voor een bijzonder ‘verhalend concert’. Pianist/organist Joost Langeveld en verhalenverteller Jacques de Vroomen spelen dan hun voorstelling ‘Orpheus en Midas’.

‘Orpheus en Euridice’ en ‘Het verhaal van koning Midas’, twee beroemde verhalen uit de Griekse mythologie. Orpheus weigert zich neer te leggen bij de dood van zijn geliefde Euridice. Hij daalt af in de onderwereld en lijkt Hades, de god der doden, met de muziek op zijn lier, zo te ontroeren dat hij zijn Euridice mee terug mag nemen naar de wereld van de levenden. 

Midas mag van zijn vriend, de God Bacchus, een wens doen. Hij wenst dat alles wat hij aanraakt in goud verandert. Even is hij de gelukkigste mens ter wereld. Maar dat geluk is van korte duur.

De verhalen worden in hedendaags Nederlands verteld door Jacques de Vroomen. Joost Langeveld verklankt de wisselende stemmingen binnen de verhalen op de piano.

Er zijn zondag 28 april twee voortellingen, om 14.30 uur (inloop 14.10 uur) en 16.30 uur (inloop 16.10 uur). Entree: 10,00 euro. Betaling kan bij aanvang. Pinnen is mogelijk.

U kunt reserveren door een mail te sturen naar reserveringbesiendershuis@gmail.com, o.v.v ‘Orpheus en Midas’. Geef a.u.b. ook aan voor welke voorstelling u reserveert.

Locatie