Manito, Frank de Kleer en zijn zoon Miguel.
Manito, Frank de Kleer en zijn zoon Miguel. Foto: W. Huizing

Gipsy gitaarconcert

donderdag 4 april 2024 20:00

NIJMEGEN - Jacobskapel Nijmegen vormt donderdag 4 april het decor voor een gipsy gitaarconcert. Met medewerking van gitaarvirtuoos Manito, Frank de Kleer en zijn zoon Miguel. Met swing van Django Reinhardt, gipsy rumba uit de Camargue en Spaanse en Balkan melodieën.

De Jacobskapel is gelegen aan Glashuis 4 in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree 15,00 euro, contant te voldoen bij aankomst (er is geen pin). Reserveren is aan te raden en wel via info@manito.biz of 06-23259107.

Frank de Kleer begon op z’n 10e jaar gitaar te spelen. Een vriend van mijn vader gaf hem les, vooral gipsyswing. Alles op gehoor. Later heeft hij ook flamenco cursussen in Granada gevolgd. Hij is jarenlang de begeleider van Micheline van Hautem geweest. Frank en Miguel delen niet alleen hun genen, maar ook hun smaak voor muziek. Miguel heeft al met veel wereldartiesten, waaronder het Rosenberg Trio, mogen samenspelen.

Manito speelt ‘hoe de sterren staan, de maan schijnt en de wind waait’. In het bitterzoete karakter van zijn muziek komen alle facetten uit het leven aan het licht. Zijn soms onnavolgbare gitano spel is een lust voor oog en oor. Manito is vernoemd naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’ (1921-2014)

Locatie