Vertoning filmdocu ‘Zlatan is gek!’

donderdag 4 april 2024 14:30

NIJMEGEN - Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. 

Ieder jaar organiseren de deelnemende instellingen aan KenBiS in samenwerking met plusminus activiteiten rondom World Bipolar Day. Zo vertoont Pro Persona Nijmegen aan de Nijmeegsebaan 61 in Nijmegen donderdag 4 april de filmdocu ‘Zlatan is gek!’ met nabespreking. Deze docufilm wil het taboe op psychische stoornissen doorbreken, het begrip vergroten en het gesprek openen. Het brengt een boodschap van hoop: ook met een bipolaire of andere psychische stoornis is het mogelijk de regie op het eigen leven te herstellen. Aanvang 14.30 uur, toegang gratis. 

Opgeven via tel. 024-3436510 of l.timmermans@propersona.nl

www.zlatanisgek.nl 

www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl

Locatie