Scène uit 'Happy Hour'.
Scène uit 'Happy Hour'. Foto: Anna van Kooij

‘Happy Hour’, voorstelling over polarisatie

zaterdag 6 april 2024 19:30

NIJMEGEN – Het Humanistisch Verbond brengt, samen met Stichting Lineke Rijxman, zaterdag 6 april de voorstelling ‘Happy Hour’ op de planken van De Lindenberg Nijmegen. Aanvang 19.30 uur. Entree 7,50, 10,00 of 12,50 euro.

Het is een leesvoorstelling: de acteurs spelen de voorstelling met de tekst in de hand en gaan daarna met het publiek in gesprek. Een unieke kans om samen met de acteurs en het publiek in het thema ‘polarisatie’ te duiken.

Hoe kun je de mens achter de mening blijven zien? Hoe ga je het wij-zij-denken in de samenleving tegen? Wat blijft erover van de waarheid als mensen zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Deze voorstelling laat je nadenken over hoe je je eigen koers kunt varen in een absurd meningencircus. Het Humanistisch Verbond wil de stroom van vijandig wij-zij denken doorbreken. 

Over Happy Hour 

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. De emoties lopen al snel hoog op en een ontploffing lijkt onvermijdelijk. Blijft humor hun sterkste wapen, of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen zoeken de extremen op in deze actuele voorstelling over de (on)macht van verbinding in een komische voorstelling over polarisatie, populisme en andere -ismen. 

Lineke Rijxman over Happy Hour: “De werkelijkheid is krankzinniger en absurdistischer dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, de emotie staat voorop. Je kunt je er moeizaam of bijna niet tegen verweren. Wat is waar? Wat is een leugen?” 

Over de spelers 

Lineke Rijxman (winnaar van Theaterprijzen Colombina 2006, Theo d’Or 2009) is momenteel te zien in de misdaadserieserie ‘Sleepers’ en de komische dramaserie ‘Bodem’. Malou Gorter (nominatie Theo d’Or 2016) speelt in de BNNVARA tv-serie Oogappels (winnaar ‘Gouden Televizier-Ring 2023). Rosa van Leeuwen (winnaar Colombina 2019), speelde vorig jaar in de drama-serie ‘Dag & Nacht’ uitgezonden door AVROTROS.

Over het Humanistisch Verbond 

“In Nederland zijn humanisten verenigd in het Humanistisch Verbond. We zijn een vereniging met zo’n 19.000 leden, ruim 30 afdelingen, een bestuur en een landelijk bureau. We staan voor vrij denken. En helpen jou in je zoektocht naar wat jij van waarde vindt in het leven. Het Humanistisch Verbond staat ook voor samen leven. Wij komen in actie wanneer jouw vrijheid in het geding is. Want vrij ben je samen. We voeren daarom de volgende slogan: “Vrij denken, samen leven.”

https://www.humanistischverbond.nl/thema/activiteiten/

https://www.delindenberg.com/theater/het-humanistisch-verbond-happy-hour-l-leesvoorstelling

Locatie