Afbeelding
Foto:

Lieddag Huub Oosterhuis

zaterdag 6 april 2024 10:00 tot 16:30

NIJMEGEN - Stadsklooster Mariken in Nijmegen nodigt u uit voor een Oosterhuis-lieddag op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.30 uur. Thema: ‘Dat wij leven’. Stadsklooster Mariken is te vinden in de Goede Herder Kerk aan de Fanfarestraat 57 in Nijmegen.

“Rondom de eerste sterfdag van Oosterhuis zingen wij zijn liederen waarin hij taal en vergezichten aanreikt die veel mensen hun spiritualiteit op een vernieuwende manier doet beleven. En we staan stil bij wat hij heeft betekend voor de vernieuwingsbeweging in de kerken. Met het in Oosterhuis gespecialiseerde koor en orkest van Stadsklooster Mariken en met gastzangers en het koor van alle deelnemers wordt het vooral een dag vol muziek.” 

Tussen het zingen door geeft Marc van Dijk, biograaf van Oosterhuis en schrijver van het boek ‘De paus van Amsterdam’ korte impressies van de mens Huub Oosterhuis en zijn spiritualiteit. De dag wordt afgesloten met een gezongen viering om Oosterhuis te herdenken en om zijn oeuvre verder uit te dragen.

Deelname kost 25 euro (inclusief lunch, koffie, thee, borrel). Aanmelding tot 27 maart via lieddag@stadskloostermariken.nl of via het inschrijfformulier op www.stadskloostermariken.nl

Locatie