De kunstenaars van atelier Hessenberg 1.
De kunstenaars van atelier Hessenberg 1. Foto: Edith Peters

Derde editie kunstroute ‘Hezelkunst’

zaterdag 11 mei 2024 12:00 tot 17:00

NIJMEGEN - In de Nijmeegse benedenstad heeft zaterdag 11 en zondag 12 mei voor de derde maal de laagdrempelige kunstroute ‘Hezelkunst’ plaats. Maak ook tussen 12.00 en 17.00 uur een rondje langs de ateliers in het Hezelkwartier. 

Het evenement groeit, zowel qua bezoekers als qua deelnemers. Dit jaar hebben zich veel nieuwe kunstenaars aangemeld om mee te mogen doen en dat toegenomen aantal maakt het aantrekkelijker voor de bezoekers om het kunstrondje te lopen. 

Ben je ook nieuwsgierig naar wat er nu gebeurt in dat prachtige pand op de hoek Pijkenstraat/Hessenberg? In de oude bank van lening zitten al jaar en dag kunstenaars die op 11 en 12 mei graag hun deuren openen voor belangstellenden. Ook op een aantal andere plekjes in het Hezelkwartier kan men binnenlopen en in contact komen met de creatieve makers in de benedenstad. Het vertrekpunt is, evenals de twee voorgaande jaren, kunstruimte LangeHezel46, waar folders met routebeschrijving op te halen zijn. Daar is ook van iedere deelnemer werk te zien.  

Ook is dit jaar weer besloten een speciale editie van 100 euro werkjes te maken, uitsluitend te koop tijdens de kunstroute ‘Hezelkunst’. Deze werkjes zijn gelimiteerd te koop in Langehezel46 of in de ateliers van de kunstenaars. Op=op.