Qisheng Zheng presenteert ‘The Chronicle’

woensdag 15 mei 2024 20:30

NIJMEGEN - Na haar verhuizing van China naar Nederland om aan het conservatorium in Arnhem te studeren, ontwikkelde Qisheng Zheng een interesse voor meer dan alleen muziek. Terwijl ze zich verdiepte in schilderkunst, poëzie en voordracht, besefte ze dat al deze verschillende kunstvormen voortkomen uit dezelfde bron: emotie. Geïnspireerd door deze gedachten begon ze haar werken te bundelen tot verhalen. Ze noemt het resultaat hiervan: ‘The Chronicle’; een samensmelting van muziek, spoken word en beeldende kunst.

Op woensdag 15 mei zal Qisheng Zheng haar project presenteren op het podium in Brebl Nijmegen. Tijdens dit evenement zal ook een interactieve experiment plaatsvinden. Aanvang 20.30 uur. 

‘The Chronicle’ is een artistiek experiment tussen de musici op het podium en het publiek. Met gedichten en voordrachten, haar originele composities (mix van wereldmuziek, eigentijdse jazz en vrije improvisaties), schilderijen en tekeningen. Omdat vrijheid van emotie van essentieel belang is voor Qisheng, krijgt het publiek tijdens de uitvoering de kans om hun emoties of gedachten op te schrijven of te tekenen. Het plan is om deze teksten en tekeningen te verzamelen en ze te gebruiken in toekomstige concerten. Ze worden tevens gebundeld in een boek genaamd ‘The Chronicle’, samen met Qisheng’s eigen creaties.

Meer info: www.brebl.nl/event/2024/05/qisheng-zheng-onthult-the-chronicle