‘Het Betere Werk’: Marshmallow van Simone Atangana Bekono

zaterdag 25 mei 2024 14:00

NIJMEGEN - Tijdens ‘Het Betere Werk’ staat steeds (een dichter met) een bundel centraal die de afgelopen periode in het nieuws is geweest is. Tijdens de bijeenkomst in het Poëziecentrum zaterdag 25 mei is dat de bundel ‘Marshmallow’ van Simone Atangana Bekono. Het Poëziecentrum is gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Aanvang 14.00 uur, entree 5,00 euro.

Simone Atangana Bekono (1991) is schrijver van proza en poëzie. Ze studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren. In 2018 werd de bundel bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. In 2020 verscheen haar debuutroman ‘Confrontaties’. Begin 2024 verscheen haar langverwachte tweede poëziebundel ‘Marshmallow’ bij de Arbeiderspers.

Wie zich aanmeldt voor ‘Het Betere Werk’ (via poeziecentrumnederland@gmail.com) ontvangt een week van tevoren een digitaal dossier ter voorbereiding op de bijeenkomst. Of je nu met het werk van Simone Atangana Bekono bekend bent of niet, iedereen is welkom. 

Locatie