Vrijheidsmaaltijd in Stevenskerk

zondag 5 mei 2024 18:00 tot 20:30

NIJMEGEN - Belangstellenden kunnen zondag 5 mei in de Stevenskerk van 18.00 tot 20.30 uur aanschuiven voor de Vrijheidsmaaltijd. Er wordt Vrijheidssoep geserveerd, er is muziek en sprekers en er is ruimte voor een goed gesprek over vrijheid. De Vrijheidsmaaltijd is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een initiatief van Lindenberg Cultuurhuis, Stevenskerk en Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid.

Naast Vrijheidssoep met een broodje én een goed gesprek over vrijheid kun je deze avond luisteren naar meerdere sprekers. Qader Shafiq, dichter, columnist en directeur van Bureau Wijland, en wethouder Cilia Daemen spreken de bezoekers toe, dichter Victor Vroomkoning draagt gedichten voor en Denise Moura en David Estrada, beiden oud-deelnemers van Wintertuins Schrijfwerkplaats Nijmegen, dragen samen een tekst voor. Het Vrije koor verwelkomt de bezoekers met een optreden. 

Deze Vrijheidsmaaltijd is mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het V-fonds en de Provincie Gelderland.

Aanmelden verplicht en wel via obgz.op-shop.nl/10261/vrijheidsmaaltijd-stevenskerk-nijmegen/05-05-2024

Sunset March

Wie dat kan en wil, kan na de maaltijd rond 21.00 uur de Sunset March lopen, de mars die sinds oktober 2014 elke dag tijdens zonsondergang door een veteraan wordt gelopen over stadsbrug De Oversteek, als eerbetoon aan de geallieerde militairen.

Locatie