Martin Schulz.
Martin Schulz. Foto:

Viering Dag van Europa en uitreiking Erespeld Grenzland Europaër

donderdag 9 mei 2024 19:00 tot 21:00

GROESBEEK - In het Vrijheidsmuseum in Groesbeek wordt donderdag 9 mei de Erespeld Grenzland Europäer van het Jaar 2024 uitgereikt aan Martin Schulz. Sociaaldemocraten van de SPD en PvdA uit de grensregio Kleve, Kranenburg, Berg en Dal en Nijmegen ontmoeten elkaar dan om samen de Dag van Europa te vieren.

Tijdens de Dag van Europa wordt ook altijd iemand geëerd die zich langjarig heeft ingezet voor het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking, -vriendschappen en internationaal bewustzijn en -handelen. 

Schulz is een prominent Duits politicus en voormalig partijleider van de sociaaldemocratische SPD. Zo was hij van 2012 tot 2017 voorzitter van het Europees Parlement, is hij voorzitter van de Friedrich Ebert Stichting en beschermheer van de Liberation Route Europe waarvan de Bevrijdingsroutes in onze regio deel uitmaken.

Martin Schulz is de negende Grenzland Europäer die deze prestigieuze onderscheiding ontvangt. De prijs wordt toegekend door het Overleg Sociaaldemocraten Grensregio Nijmegen-Kleve, die het een eer vinden dat de vertrekkende directeur van het Vrijheidsmuseum Wiel Lenders en zelf winnaar van de Erespeld in 2022, de laudatio voor Martin Schulz zal uitspreken. Ook de Europarlement kandidaten Mohammed Chahim (GL-PvdA) en Jens Geier (SPD) voeren het woord.

De ceremonie is donderdag 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Inloop met koffie/thee vanaf 18.00 uur. Aanmelden is verplicht via welkom@vrijheidsmuseum.nl o.v.v. EUROPADAG 2024.

Locatie