De Dag van Noord 2023
De Dag van Noord 2023 Foto: Prive foto

Bezoek de bruisende Dag van Noord

zondag 9 juni 2024 13:00 tot 16:00

Wat: Dag van Noord 

Wanneer: zondag 9 juni 13.00 – 16.00 uur 

Waar: Voorzieningenhart De Ster, Queenstraat 37b1 in Lent

Na het succes van vorig jaar organiseren we voor de tweede keer de Dag van Noord. Tijdens deze dag zijn alle bewoners uit Nijmegen Noord – jong en oud – welkom om te ontdekken wat er in ons bruisende stadsdeel te doen is op het gebied van: Fysieke gezondheid; Mentale gezondheid; Welzijn en Hobby en ontspanning.

Naast een informatiemarkt zijn er ook workshops die je kan volgen en er zijn verschillende optredens. Voor ieder wat wils dus. De Dag van Noord is op zondag 9 juni, van 13.00 tot 16.00 uur, in voorzieningenhart De Ster (Queenstraat 37b1 in Lent).

Interactieve markt

Op de markt presenteren zich ook dit jaar weer veel verschillende initiatieven. Op gebied van fysieke gezondheid zijn bijvoorbeeld de buurtsportcoaches van de gemeente aanwezig. Maar ook de Loopvereniging Nijmegen Noord en het Leefstijlloket van het CWZ. 

Als het gaat om mentale gezondheid kan je laagdrempelig in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van psychische kwetsbaarheden (de levende bibliotheek). Welzijnsorganisatie Bindkracht10 is ook van de partij, evenals de Buurtteams en de STIP. Als het gaat om hobby en ontspanning neem dan een kijkje bij de stands van Biljartgroep Stereffect of handwerkgroep Voortborduren.

Van harte welkom 

Kom ook op zondag 9 juni naar de Dag van Noord en ontmoet de standhouders en medebewoners. Laat je informeren, of doe lekker mee met een van de vele activiteiten. Wie weet raak je geïnspireerd om je bij een initiatief aan te sluiten of zelf iets te gaan organiseren.

De toegang is gratis.

Waarom de Dag van Noord? 

Het doel is om bewoners op een ongedwongen manier te informeren over wat er allemaal in ons bruisende stadsdeel te doen is. Daarnaast willen we de bezoekers aan de markt ook de kans geven om te ervaren wat bepaalde activiteiten of initiatieven inhouden. Zo zorgen we ervoor dat bewoners en organisaties elkaar beter weten te vinden in Nijmegen-Noord.

www.gezond-in-nijmegen-noord.nl 

Locatie