Afbeelding
Foto:

Expositie van Keramiek Centraal in Kunsthuis Wijchen

zaterdag 27 november 2021 12:00 t/m zondag 19 december 17:00

Keramiek Centraal is een samenwerkingsverband van een aantal zelfstandige keramisten. Zes van hen exposeren gedurende vier weekends in het Kunsthuis, met een breed scala aan werken, variƫrend van gedraaid kleurrijk gebruiksgoed tot strakke of grillige handgevormde objecten.
Het werk van Lisanne Ceelen is functioneel, strak en kleurrijk, Ceciel Thuijs en Marga Niederer van Huizen presenteren onder andere werk gemaakt met de Japanse kurinuki techniek, gevormd uit een blok klei. Inge Aarden brengt handbeschilderde enzout gestookte kommen, borden en schalen mee. Ine van Gaalen toont haar torens van vreugde, vazen in een bijzondere combinatie van klei en porselein. Marja van der Reest laat haar serie huisobjecten zien, van klei en porselein gecombineerd met garens. Gezamenlijk maken ze een afwisselende expositie met uitnodigend werk.
De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 27 november t/m 19 december 2021, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Toegang is gratis.

Locatie