<p>Hilco Janssen en Remco van Gaal in actie.</p>

Hilco Janssen en Remco van Gaal in actie.

(

Foto: Colinda Jansen

)

Wijchense atleten lopen 24 uur hardloop Challenge

Wijchen - Remco van Gaal, Hilco Janssen, Marc Peters en Michiel Wiskie kennen elkaar van Atletiek Vereniging Wijchen. Samen met hardlopers Klaas in den Bosch uit Beuningen en Dennis Smit uit Rosmalen gaan ze vrijdag 18 september van start voor een ronde van 240 km. En dat in 24 uur.

Tijdens de tocht lopen de hardlopers solo terwijl de anderen fietsen of uitrusten in de volgbus. Ze wisselen elkaar af en leggen zo samen die enorme afstand af. De finish is zaterdag 19 september rond 19.00 uur bij het sportcomplex achter de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Douwe de Jager, eveneens lid van Atletiek Vereniging Wijchen, fietst voorop met fietsnavigatie. Hij wordt wel af en toe afgelost door reservefietsers want ook op de fiets is 240 km erg ver. Ben Janssen, verzorger bij A.V. Wijchen zal eventueel de nodige pijntjes en/of stramme spieren herstellen. Bij de laatste kilometers zal ook Jochem van Gelder ambassadeur van stichting Energie4all een eind meelopen.

Op bezoek

Deze route is eigenlijk een verbindingstocht, onderweg zijn er 13 rustpunten bij huizen van patiënten waar kinderen en volwassenen wonen met een energiestofwisselingsziekte maar ook gezinnen die een kind hebben verloren aan de ziekte. Remco, Hilco en de andere hardloopmaatjes hopen deze kinderen en volwassenen blijdschap en energie te geven. Rond 15.10 uur wordt ook in Wijchen even gepauzeerd bij Nela, die al vele jaren lijdt aan deze tot nu toe ongeneeslijke ziekte.

Het doel van deze tocht is om naast patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mito of mitochondriële ziekte) een hart onder de riem te steken, ook aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en geld in te zamelen voor het belangrijke medicijnonderzoek dat naar verwachting eind september weer verder kan gaan. De challenge valt samen met de World Mitochondrial Disease week (derde week van september) waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor energiestofwisselingsziekten.

Mooie bedragen

Het is niet de eerste keer de heren zich inzetten voor deze stichting. Zo werd in 2018 in de Italiaanse Alpen samen met 43 andere deelnemers, drie dagen gefietst en hardgelopen om de toppen van Gavia, Mortirolo en Stelvio te bereiken. (zie foto, Hilco en Remco op de top). Samen met de sponsoren werd een bedrag van 105.395,85 euro opgehaald. Vorig jaar gingen de heren opnieuw richting Italië om samen met velen voor dit goede doel te sporten. Toen werd 201.207,00 euro opgehaald.

De opbrengst dit jaar gaat naar het medicijnonderzoek van professor Smeitink en Khondrion in samenwerking met het Radboudumc.

Voor meer informatie en donaties: www.energie4all.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden