Eigentijdse jazz in cd-presentatie Reflections of Duke

Nijmegen - Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Het Orgel Trio bewijzen dat het kan. In hun nieuwste project Reflections of Duke storten ze zich op het bigband repertoire van jazzicoon Duke Ellington. Het concert/cd-presentatie is op vrijdag 25 september in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96 in Nijmegen. Aanvang 20.15 uur. Tickets kosten 17,50 euro, uitsluitend online verkrijgbaar via de site van Stadsschouwburg Nijmegen.

https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma/5102/HOT_Het_Orgel_Trio_Brass/Reflections_of_Duke/

HOT richt zich speciaal op Ellingtons vroege en late werk. Daardoor ontmoeten eigenzinnige swingers als Jubilee Stomp en Rockin’ in Rhythm bedachtzame pareltjes als Come Sunday en Heaven.

HOT Het Orgel Trio plaatst met de hun kenmerkende aanpak de soms bijna honderd jaar oude arrangementen in een eigentijds perspectief. De musici halen de stukken uit elkaar, passen ze aan op de ruimte en zetten de composities weer opnieuw in elkaar. Ze arrangeren de originele klassiekers van Ellington voor het kleine gezelschap, improviseren en componeren nieuwe stukken geïnspireerd door Ellingtons werk.

Voor deze cd is het kerntrio dat bestaat uit de Nijmeegse organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland, uitgebreid met het jonge trompettalent Ruben van Drenth en de trombonist en Ellington-kenner Joost Buis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden