<p>De overhandiging van bijna 1000 handtekeningen aan wethouder Velthuis (oktober 2019) Fotograaf: W. Piepers </p>

De overhandiging van bijna 1000 handtekeningen aan wethouder Velthuis (oktober 2019) Fotograaf: W. Piepers

(Foto: W. Piepers)

Naamwedstrijd voor natuurspeeltuin in Neerbosch-Oost

Nijmegen- Dit najaar opent in Neerbosch-Oost een grote natuurspeeltuin en groene ontmoetingsplek. Buurtbewoners hebben er een jaar lang actie voor gevoerd en verzamelden bijna 1.000 steunbetuigingen vóór een natuurspeeltuin in de wijk. Er komt nu een éxtra grote en groene speeltuin op de plek tussen wijkcentrum ‘de Schalmei’ en het nieuwe gebouw van kindcentrum TOON. Zo krijgt Neerbosch-Oost het gewenste groene hart van de wijk. Met een namenwedstrijd vraagt het buurtcomité aan de buurt om een passende naam voor deze bijzondere plek in te zenden.  

In de natuurspeeltuin komen onder andere een zandbak en waterpomp, klimheuvels en speelbuis, stapstronken, grasweide en bankjes, bomen en struiken, een wilgenhut en een insectenhotel. Marloes Piepers is een van de actieve leden van het buurtcomité en kijkt uit naar de komst van de natuurspeeltuin. Piepers: “Wij zijn trots op onze buurt. Door samen in actie te komen hebben wij dit voor elkaar gekregen. Nu komt er een mooie en grote plek om te spelen en te ontmoeten. Zonder deze buurtactie zou er een grotere parkeerplaats en een sobere speelplek zijn aangelegd. Voor jong en oud komt er straks een wens uit.”

In de zomer van vorig jaar begon een klein groepje wijkbewoners met een handtekeningenactie voor een groene natuurspeeltuin op de plek waar een grote parkeerplaats gepland stond. Binnen enkele maanden haalden zij bijna 1.000 handtekeningen van buurtbewoners op, en breidde het buurtcomité zich uit. In oktober werden die handtekeningen tijdens een drukbezochte middag op het beoogde terrein aan wethouder Velthuis aangeboden. Het buurtcomité sprak in bij raadsvergaderingen en gemeenteraadsleden bezochten de wijk. Na vele acties en gesprekken ligt er nu een mooi plan voor de aanleg van de natuurspeeltuin.

Bij de opening wordt er een bord met de naam erop onthult, en de bedenker van de winnende naam krijgt een prijzenpakket met o.a. vier toegangskaarten voor speeltuin De Leemkuil of Brakkefort.  Buurtbewoners kunnen voor 1 oktober hun suggesties voor een speeltuinnaam doorgeven via speeltuinnbo@gmail.com of via de Facebook-pagina. De natuurspeeltuin zal naar verwachting in november klaar zijn. De speeltuin zal op een feestelijke wijze worden geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden