Foto:

Artsen en therapeuten Maartenskliniek in beweging voor cerebrale parese

Nijmegen - Het is STEPtember. Zo’n 7000 deelnemers in Nederland zetten zich sinds 1 september 28 dagen lang in om elke dag 10.000 stappen te zetten en zich daarvoor te laten sponsoren, om op die manier geld in te zamelen voor mensen met cerebrale parese. Naast dat ze zo iets betekenen voor de ander worden ze er ook zelf fit(ter) van.

De actie wordt georganiseerd vanuit CP Nederland, voorheen de BOSK, de vereniging voor mensen met cerebrale parese,  nu al voor het 8e jaar.

De actie is een wereldwijde actie , ook in Australië, USA, Frankrijk en Turkije zetten deelnemers zich in voor STEPtember.

STEPtember is ook een actie die heel bijzonder is in deze corona-tijd. Mensen (vrienden/collega’s/families) komen samen met elkaar in beweging, zelfs als ze ver van elkaar vandaan wonen kunnen ze dit samen doen, doordat ze in teams zitten en via de Steptember app elkaars voortgang kunnen volgen. Vele grote bedrijven doen ook (weer) mee dit jaar.

Extra leuk is dat ook de Kinderrevalidatie van de Maartenskliniek in Nijmegen ook dit jaar (weer) met 26 collega’s meedoet vanuit de Kinderrevalidatie -ze hebben nu al bijna 3000 euro ingezameld-, waar men ook veel werkt met kinderen die cerebrale parese hebben.

Afgelopen dinsdagmiddag 15 september organiseerden zij op het schoolplein van de Maartenschool een actie voor STEPtember, met een workshop rope skipping (touwtjespringen). Zo’n 20 collega’s sprongen mee, net als Luuk (10) en zijn zusje Iris (9). Luuk heeft zelf CP en zit op de Maartenschool.

Er werd met heel veel enthousiasme gesprongen en er werden vele trucs geleerd vandaag!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden