Foto:

Fotowandeling langs de Hatertse & Overasseltse Vennen

Wijchen -  Wil jij al wandelend leren hoe je de natuur het beste vast kunt leggen op de gevoelige plaat? Op zondag 20 september om 08.30 uur kun je samen met ervaren natuurgids en fotograaf Henk Vanetie een prachtige wandeling maken onder de rook van Nijmegen. Tijdens een 3,5 uur durende wandeling vertelt Henk enthousiast over de adembenemende natuur en hoe je daar de mooiste foto’s van kunt maken. 

“We verzamelen op de parkeerplaats vlakbij Kaasboederij Diervoort in Wijchen en vandaar wandelen we met z’n allen de Hatertse & Overasseltse Vennen in. Dit is een schitterend natuurgebied tussen Nijmegen en Wijchen.”, vertelt Henk met een stralende glimlach. Henk vertelt over de vennen, het gebied, de natuur en hoe je nou het allerbeste mooie foto’s kan maken. “Halverwege de wandeling is er een mooie plek waar een heerlijk bakkie koffie of thee kunnen drinken. Na de pauze gaan we een totaal ander gebied in met bomen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling”, vertelt Henk verder.

Voor Henk is de natuur een belangrijke bezigheid. “Ik hou ervan om in de natuur bezig te zijn. Ik ben fotograaf en zit regelmatig in diverse natuurgebieden. Ik vind hier mijn rust, ik geniet telkens weer hoe mooi de natuur is en zonder natuur is er geen leven. Ik verzorg geregeld fotowandelingen in en rondom Nijmegen. Wanneer ik in deze gebieden loop, denk ik telkens weer ‘dit moet iedereen toch een keer gezien hebben!’ Ik haal veel inspiratie uit de natuur en denk vaak terug aan hoe het in de oertijd zou zijn geweest. Ik droom dan lekker weg. Dit gevoel wil ik tijdens mijn wandelingen meegeven.”, vertelt Henk enthousiast.

Op Fotowandeling langs de Hatertse & Overasseltse Vennen

De activiteit vindt plaats vanaf de Staddijk 17, te Wijchen. Op zondag 20 september verzamelt de groep om 08.30 uur. Boeken kan via het nieuwe online platform Local Nature Guide

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden