Foto:

Nijmeegse Kinderboekenweek 2020 in het teken van verhalen uit het verleden

Nijmegen - Nijmeegse Kinderboekenweek 2020 in het teken van verhalen uit het verleden 30 september t/m 11 oktober staat in het teken van de Kinderboekenweek 2020. Het thema van deze editie is: EN TOEN? waarmee er op diverse manieren wordt gekeken naar andere werelden uit het verleden. Ook in Nijmegen worden er allerlei activiteiten georganiseerd: van een Kinderboekenquiz tot creatieve workshops en het vertellen van verhalen. Alle Nijmeegse activiteiten zijn te vinden op www.literaireactiviteitennijmegen.nl.  

Thema Kinderboekenweek 

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken! 

Nijmeegse Kinderboekenweek 

Ook in Nijmegen wordt er een keur aan activiteiten georganiseerd. Eén van deze activiteiten is de Kinderboeken Carrousel. Deze activiteit is te vinden door heel Nijmegen op locatie in de wijken. Elke carrousel is anders, maar vaste onderdelen vormen een creatieve workshop, mooie verhalen en een Kinderboekenquiz. Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen en organiseert de Kinderboekwinkel Nijmegen leuke knutselactiviteiten.  

Praktische informatie

Het complete programma voor de Nijmeegse Kinderboekenweek is te vinden op www.literaireactiviteitennijmegen.nl. Ook de kaartverkoop vindt via deze website plaats.

 De activiteiten die tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek 2020 plaatsvinden worden georganiseerd op initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): Stadsschouwburg Nijmegen, Kinderboekwinkel Nijmegen, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, de Bibliotheek Gelderland Zuid, de Lindenberg en De Nieuwe Oost.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden