Foto:Sophie van Kempen

Lancering Happy Hand Wash® sticker op basisschool NSV-2

Nijmegen - Op 22 september lanceert de Nijmeegse wethouder Grete Visser, samen met ontwerper Sophie van Kempen en hoogleraar Gezondheidspsychologie Denise de Ridder, de Happy Hand Wash® sticker op basisschool NSV-2 in Nijmegen. 

De Happy Hand Wash® sticker voor in de wastafel beloont goed handenwassen met illustraties van Nijmeegse kunstenaars.Happy Hand Wash® De Happy Hand Wash® sticker is bedacht en ontwikkeld door Sophie van Kempen, bedenker van creatieve concepten. 

Tijdens de coronacrisis werd al snel duidelijk dat zo vaak mogelijk je handen wassen een van de belangrijke maatregelen is om het virus niet verder te verspreiden. Om deze gewoonte langdurig vol te houden moetje hier regelmatig aan herinnerd worden. De Happy Hand Wash® sticker stimuleert kinderen én volwassenen meteen positieve beloning tijdens het handenwassen. De sticker verandert namelijk van afbeelding wanneer je ongeveer 20 seconden je handen wast.

Ontwerpen van 12 Nijmeegse ontwerpers en kunstenaars

Naast haar eigen illustratie heeft Sophie twaalf Nijmeegse kunstenaars en vormgevers gevraagd een Happy HandWash® sticker te ontwerpen. Hiermee is het een uniek Nijmeegs kunstproject geworden en tegelijkertijd lokt het uit om ze allemaal te verzamelen. Het is de bedoeling dat er veel Happy Hand Wash® stickers in omloop komen in Nijmegen, te beginnen bij de basisscholen, kinderdagverblijven en verzorgingshuizen. De stickers zijn te bestellen via www.happyhandwash.nl. De ontwikkeling van de Happy Hand Wash® sticker is mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling voor coronacultuurprojecten van de Gemeente Nijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden